nu mai pierdeti nici o zi, ultima zi de inscriere este in data de 02.12.2007
 

Programul anual DV pune la dispoziţie vize de reşedinţă permanentă, persoanelor care īndeplinesc cerinţe simple dar stricte de calificare. Solicitanţii de vize DV sunt selecţionaţi printr-o tragere la sorţi aleatorie, făcută de un computer. Totuşi, vizele sunt distribuite pe şase regiuni geografice, cu un număr mai mare de vize acordat regiunilor cu o rată de imigrare mai redusă, şi cu neacordarea nici unei vize ţărilor care au trimis mai mult de 50.000 de imigranţi către SUA, īn ultimii cinci ani. In cadrul fiecarei regiuni geografice, nici o ţară nu poate primi īntr-un an mai mult de şapte la sută (7%) din numărul de vize DV disponibile īn fiecare an.
Pentru DV-2009, persoanele născute īn următoarele ţări* NU se califică să aplice pentru program deoarece aceste ţari au trimis mai mult de 50.000 de imigranţi către SUA īn ultimii cinci ani:
BRAZILIA, CANADA, CHINA (continentală), COLUMBIA, REPUBLICA DOMINICANĂ, ECUADOR, EL SALVADOR, GUATEMALA, HAITI, INDIA, JAMAICA, MEXIC, PAKISTAN, FILIPINE, PERU, POLONIA, RUSIA , COREEA DE SUD, MAREA BRITANIE (cu excepţia Irlandei de Nord) şi teritoriile sale dependente şi VIETNAM. Persoanele născute īn Regiunea Adminstrativă Specială HONG KONG, Regiunea Administrativă Specială MACAU şi TAIWAN se califică īn cadrul programului.
Departamentul de Stat a implementat īnregistrarea electronică īncepānd cu programul DV-2005, īn scopul de a face programul Diversity Visa mai eficient şi mai sigur. Departamentul utilizează tehnologie specială şi alte mijloace pentru a īi identifica pe cei ce comit fraude īn scopul imigrarii ilegale sau pe cei care trimit mai multe īnregistrări.

PERIOADA DE ĪNREGISTRARE PENTRU DIVERSITY VISA
Inregistrările pentru programul DV-2009 trebuie transmise electronic īn perioada care īncepe la orele 12 :00 (GMT-4) (ora coastei de est) ale zilei de miercuri 3 octombrie 2007 şi se īncheie la orele 12 :00 (GMT-5) (ora coastei de est) ale zilei de duminică 2 decembrie 2007. Solicitanţii pot accesa formularul electronic la adresa www.dvlottery.state.gov īn perioada de īnregistrare. Scrisorile de participare trimise prin poştă nu vor fi acceptate. Solicitanţii sunt īncurajaţi să nu aştepte ultima săptămānă a perioadei de īnregistrare pentru a aplica. Cererea foarte mare poate conduce la īntārzieri. Nici o īnregistrare nu va fi acceptată după orele 12:00 (GMT-5) ale zilei de 2 decembrie 2007.

CERINŢE PENTRU PARTICIPARE:

• Aplicantul trebuie să fie nativ al uneia dintre ţările menţionate īn " Lista ţărilor pe regiuni geografice, ai căror cetăţeni se califică."

• Nativ al unei ţari care se califică: Īn cele mai multe cazuri aceasta īnseamnă ţara īn care aplicantul s-a născut. Totuşi, există alte două posibilităţi pentru a vă putea califica. Īn primul rānd, dacă v-aţi născut īntr-o ţară care nu participă la program dar soţul/soţia dvs. este născut(ă) īntr-o ţară care participă, puteţi face apel la ţara īn care s-a născut soţul/soţia dvs., cu condiţia ca atāt dvs. cāt şi soţul/soţia dvs. să primiţi vize şi să intraţi simultan īn Statele Unite. Īn al doilea rānd, dacă sunteţi născut(ă) īntr-o ţară care nu se califică, dar nici unul din părinţii dvs. nu este născut sau nu a locuit īn acea ţară cānd v-aţi născut dvs.,

puteţi face apel la una din ţarile īn care s-au născut părinţii, dacă este o ţară ai căror nativi se califică īn programul DV-2009.

Aplicantul trebuie să īndeplinească cerinţa de educaţie sau de experienţă īn muncă a programului "Diversity Visa".

Educaţie sau experienţă: Dumnevoastră trebuie să aveţi SAU diplomă de bacalaureat SAU doi ani de experienţă īn ultimii cinci ani īntr-o ocupaţie care presupune cel puţin doi ani de calificare sau experienţă pentru a profesa. Dovada experienţei profesionale se face cu cartea de muncă. Pentru a determina calificarea pe baza experienţei profesionale se va folosi baza de date O*net On Line a Departamentului Muncii al SUA: www.onetcenter.org Pentru mai multe informaţii despre experienţă, vezi punctul 13 din Īntrebări Frecvente.

Dacă nu īntruniţi aceste cerinţe, NU ar trebui să trimiteţi o scrisoare de participare la programul DV.

Proceduri pentru ĪNREGISTRAREA participării la DV-2009.

• Departamentul de Stat va accepta numai Formulare de Īnregistrare Electronică (E-DV) complete pentru Diversity Visa, transmise īn mod electronic la www.dvlottery.state.gov īn timpul perioadei de īnregistrare.

• Dacă s-au primit MAI MULTE īnregistrări pentru un singur aplicant, toate īnregistrările pentru participare vor fi descalificate indiferent de cine a transmis īnregistrarea. Puteţi pregăti şi transmite propria dvs. īnregistrare sau altcineva poate face acest lucru pentru dvs.

• Formularele electronice de participare care vor fi īnregistrate cu succes, vor primi o confirmare prin afişarea unui ecran conţinānd numele aplicantului, data naşterii, ţara de origine şi data/ora īnregistrării. Puteţi tipări acest ecran de confirmare pentru dosarul dvs. folosind opţiunea de tiparire din browser.

• Scrisorile de participare tiparite pe hārtie nu vor fi acceptate.

• Īnregistrarea de participare va fi descalificată dacă nu sunt ataşate toate fotografiile cerute. Fotografiile recente care trebuiesc transmise odată cu Formularul Electronic de Īnregistrare Diversity Visa:

- a dumneavoastră (aplicantul principal);

- a soţiei/soţului (aplicantului principal);

- ale fiecărui copil necăsătorit sub 21 de ani, inclusiv toţi copiii naturali la fel ca şi cei adoptaţi legal şi copiii vitregi chiar dacă un copil nu mai locuieşte cu dvs. sau nu intenţionează să imigreze prin programul DV.

Nu trebuie să transmiteţi fotografia unui copil care este deja cetaţean american sau rezident permanent. 

Fotografiile de grup sau de familie nu sunt acceptate; trebuie să existe o fotografie separată pentru fiecare membru de familie. Netransmiterea fotografiilor cerute pentru soţia/soţul dvs. şi pentru fiecare copil, va conduce la o inregistrare incompletă īn sistemul E-DV. Acea īnregistrare nu va fi acceptată şi va trebui retransmisă. Netransmiterea fotografiilor corecte pentru fiecare persoană in sistemul E-DV, va conduce la descalificarea solicitantului principal şi la refuzul vizelor tuturor persoanelor incluse īn caz, la data intreviului pentru viză.

• O fotografie digitală a dumneavoastră, a soţiei/soţului şi a fiecărui copil, trebuie transmise on-line odată cu Formularul Electronic E-DV. Imaginea poate fi furnizată fie captānd o nouă fotografie digitală, fie scanānd o fotografie cu un scanner digital.

Sunt supuse descalificării īnregistrările īn care se constată că fotografiile nu sunt recente sau care conţin fotografii care au fost manipulate (distorsionate) sau care nu īntrunesc specificaţiile de mai jos.

Instrucţiuni pentru transmiterea unei fotografii (imagini) digitale

Fişierul cu fotografia digitală trebuie să se conformeze următoarelor specificaţii tehnice şi de compoziţie şi poate fi produs īn unul din următoarele moduri:

• Luānd o imagine digitală nouă.

• Folosind un scanner pentru a scana fotografia ce va fi transmisă.

Specificaţii de compoziţie: Imaginea digitală transmisă trebuie să se conformeze următoarelor specificaţii de compoziţie sau formularul EDV va fi descalificat

Poziţia Capului

- Persoana fotografiată trebuie să privească direct spre cameră.

- Capul persoanei fotografiate nu trebuie să fie īnclinat spre spate, īn faţă sau lateral.

- Capul persoanei trebuie să acopere 50% din suprafaţa fotografiei.

Fundal

- Fotografia trebuie sa aibă un fundal neutru, deschis la culoare.

- Fotografiile avānd un fundal īntunecat sau cu model īncărcat nu vor fi acceptate.

Focalizare

- Fotografia trebuie să fie focalizată.

Obiecte decorative

- Fotografiile īn care persoana fotografiată poartă ochelari cu lentile īnchise la culoare sau alte obiecte decorative care obturează faţa persoanei, nu vor fi acceptate.

Palării şi alte acoperăminte

- Fotografiile īn care aplicanţii au capul acoperit sau poartă pălării sunt acceptabile doar datorită convingerilor religioase şi chiar şi atunci acestea nu trebuie să ascundă nici oporţiune a feţei solicitantului.

- Fotografiile aplicanţilor cu accesorii tribale sau de alt fel pentru cap, care nu sunt īn mod specific religioase prin natura lor, nu sunt acceptabile.

- Fotografiile personalului militar, aviatic sau de alt fel, care poartă pălării ale uniformei respective, nu se acceptă.

Compoziţia fotografiei

Fotografiile colorate cu o adāncime de culoare de 24 biţi sunt preferate celor alb-negru sau cu tonuri de gri īn adāncime de culoare de 24 biţi. Fotografiile pot fi descărcate din aparatul foto digital īntr-un fişier īn calculator sau se pot scana īntr-un fişier īn calculator. Dacă folosiţi un scanner, setările trebuie să fie in modul „True Color" sau „24-bit color." Fotografiile color sau alb-negru (sau tonuri de gri) trebuie scanate la aceste setari pentru a se conforma cerinţelor programului DV. Pentru fotografiile alb-negru sau tonuri de gri, la scanarea īn modul de culoare „24-bit" sunt folosite numai trei culori sau imagini de bandă şi rezultatul va fi tot negru, alb şi gri. Vedeţi informaţiile suplimentare pentru scanare.

Specificaţii tehnice: Dacă fotografiile transmise digital nu se conformează urmatoarelor specificaţii, sistemul va respinge automat Formularul de Īnregistrare EDV şi va īnştiinţa expeditorul.

Captarea unei imagini digitale noi. Dacă este luată o imagine digitală nouă, ea trebuie să īntrunească următoarele specificaţii:

• Formatul fişierului: Fişierul cu fotografia digitală trebuie să fie īn formatul JPEG – (extensia fişierului: jpg).

• Mărimea fişierului: Mărimea maximă acceptată a imaginii va fi de şaizecişidouădemiicincisute (62.500) bytes.

• Rezoluţia: 320 pixels īn īnălţime x 240 pixels īn lăţime

• Adāncimea de culoare: adāncime de culoare de 24 bit culoare [Notă: Sunt preferate fotografiile color; dar fotografiile alb-negru sau tonuri de gri pot fi folosite dacă sunt scanate īn modul 24-bit culoare. Imaginile monocrome (2 bit adāncime de culoare) sau 8 bit culoare sau 8 bit tonuri de gri nu vor fi acceptate.]

Scanarea fotografiei transmise. Īnainte de a fi scanată, o fotografie trebuie să īndeplinească următoarele specificaţii:

• Mărimea: un pătrat cu dimensiunile de 2 inches pe 2 inches (50mm x 50mm).

• Culoarea: O imagine color este preferabilă pentru programul DV. Totuşi se poate folosi şi o imagine alb-negru sau tonuri de gri numai cu setarea "24-bit color."

Dacă se scanează o fotografie obişnuită, aceasta trebuie să īndeplinească de asemenea şi specificaţiile de compoziţie. Dacă fotografia obişnuită īntruneşte criteriile de mărime culoare şi compoziţie, atunci ea poate fi scanată urmānd specificaţiile scanner-ului.

• Rezoluţia: Scanaţi la o rezoluţie de 150 puncte per inch (dpi)

• Formatul fişierului: Fişierul cu fotografia digitală trebuie să fie īn formatul JPEG –(extensia fişierului: jpg).

• Mărimea fişierului: Mărimea maximă acceptată a imaginii va fi de Şaizecişidouădemiicincisute (62.500) bytes.

• Rezoluţia: 300 pixels x 300 pixels

• Adāncimea de culoare: 24 bit culoare [Notă: Fotografiile alb-negru sau īn tonuri de gri trebuie folosite īn modul 24-bit culoare. Imaginile monocrome (2 bit adāncime de culoare) sau 8 bit culoare sau 8 bit tonuri de gri nu vor fi acceptate.]

ĪNREGISTRAREA

1. Numele complet - Numele de familie/Primul nume de botez/Al doilea nume de botez

2. DATA NAŞTERII - Zi, Lună, An.

3. SEXUL - Masculin sau Feminin

4. ORAŞUL/COMUNA ĪN CARE V-ATI NĂSCUT

5. Ţara IN CARE V-ATI NăSCUT - Numele ţării ar trebui să fie cel care este īn mod curent īn uz pentru locul īn care s-a născut aplicantul.
6. ŢARA DE PARTICIPARE SAU SELECŢIE PENTRU PROGRAMUL DV – Ţara dumneavoastră de calificare va fi īn mod normal aceeaşi cu ţara īn care v-aţi născut. Ţara dumneavoastră de calificaree nu reprezintă ţara īn care locuiţi. Dacă v-aţi născut īntr-o ţară care nu participă īn programul DV, vă rugăm să consultaţi īnstrucţiunile pentru a vedea dacă există o altă opţiune disponibilă pentru dvs. pentru ţara de selecţie; vă rugăm să consultaţi punctul 1 din Īntrebări Frecvente ale acestor instrucţiuni.

7. FOTOGRAFIA (FOTOGRAFIILE) PENTRU ĪNREGISTRARE – Vezi informaţii tehnice despre specificaţiile fotografiilor. Fiţi sigur că aţi inclus fotografiile soţiei/soţului şi tuturor copiilor, dacă este cazul. Vezi punctul 11 din Īntrebări Frecvente.

8. ADRESA DE CORESPONDENŢĂ - Adresa, Oraşul/Comuna, Judeţul, Codul poştal, Ţara

9. ŢARA ĪN CARE LOCUIŢI ĪN PREZENT

10. NUMĂRUL DE TELEFON (opţional)

11. ADRESA DE E-MAIL (opţional)

12. CARE ESTE TREAPTA CEA MAI ĪNALTĂ DE EDUCAŢIE PE CARE AŢI ABSOLVIT-O, PĀNĂ ĪN ACEST MOMENT? - Trebuie să indicaţi care dintre următoarele reprezintă cel mai īnalt nivel de educaţie pe care l-aţi absolvit : (1) doar şcoală generală, (2) liceu, fără diplomă de bacalaureat, (3) diplomă de bacalaureat, (4) şcoală profesională, (5) cāteva cursuri universitare, (6) diplomă universitară, (7) cāteva cursuri de studii aprofundate, (8) diplomă de Master, (9) cāteva cursuri postuniversitare pentru doctorat şi (10) diploma de Doctor (PhD)

12. STATUTUL MARITAL – Necăsătorit, Căsătorit, Divorţat, Văduv, Separat īn mod legal

14. NUMĂRUL COPIILOR: Īnregistrarea Electronică trebuie să includă numele, data şi locul naşterii soţiei/soţului dvs. şi a tuturor copiilor naturali, precum şi ai celor adoptaţi legal şi ai celor vitregi, care sunt necăsătoriţi şi au vārsta sub 21 de ani (nu se includ copiii care sunt deja cetăţeni americani sau rezidenţi permanenţi), chiar dacă nu mai sunteţi īn prezent căsătorit cu părintele copilului şi chiar dacă soţia/soţul sau copilul nu mai locuiesc cu dumneavoastră şi nici nu vor emigra odată cu dumneavoastră. NOTĂ: copiii căsătoriţi sau cei care au peste 21 de ani nu se califică pentru o viză DV. Neincluderea tuturor copiilor care se califică, va conduce la descalificarea solicitantului principal şi la refuzul tuturor vizelor din caz, la data intreviului pentru viză. Vezi punctul 11 din Īntrbări Frecvente.

15. INFORMAŢII DESPRE SOŢ/SOŢIE – Nume, Data naşterii, Sex, Orasul/Comuna īn care s-a născut, Ţara īn care s-a născut, Fotografia. Neincluderea soţiei/soţului va conduce la descalificarea solicitantului principal şi refuzul vizelor din caz, la data interviului pentru viză.

16. INFORMAŢII DESPRE COPII – Nume, Data naşterii, Sex, Oraşul/Comuna īn care s-au născut, Ţara īn care s-au născut, Fotografia: includeţi toţi copiii declaraţi la punctul 14.

SELECŢIONAREA APLICANŢILOR

Aplicanţii vor fi selecţionaţi aleatoriu de un calculator, din toate formularele de īnregistrare calificate. Cei selecţionaţi vor fi īnştiinţaţi prin poştă īn perioada mai – iulie 2008 şi vor primi instrucţiuni ulterioare, inclusiv informaţii asupra taxelor legate de imigrarea īn Statele Unite. Cei selecţionaţi aleatoriu NU VOR FI ĪNŞTIINŢAŢI PRIN E-MAIL. Persoanele neselecţionate NU VOR PRIMI nici o īnştiinţare. Ambasadele şi Consulatele Statelor Unite nu vor putea furniza o listă a aplicanţilor selecţionaţi. Soţiile/soţii şi copiii necăsătoriţi, sub 21 ani, ai aplicanţilor desemnaţi cāştigători pot de asemenea solicita vize pentru a īnsoţi sau urma aplicantul principal. Vizele pentru DV-2009 vor fi eliberate īn perioada 1 octombrie 2008 – 30 septembrie 2009.

Pentru a li se elibera vize de imigrare, aplicanţii trebuie să īndeplinească TOATE cerinţele de calificare ale legii Statelor Unite. Procesarea formularelor de īnregistrare şi eliberarea vizelor aplicanţilor desemnaţi cāştigători precum şi a membrilor lor de familie eligibili TREBUIE să aiba loc pānă la miezul nopţii al datei de 30 septembrie 2009. Sub nici o formă vizele īn cadrul programului de loterie nu pot fi eliberate sau aprobate după această dată şi nici membrii de familie nu pot obţine vize īn cadrul programului de loterie pentru a urma aplicantul principal īn Statele Unite după această dată.

Copyright © 2003